Om deze site goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.

Accept

Logo Reus
NederlandsEnglishSvensk
Nederlands

Geschiedenis

In het jaar 1975 hebben Kees en Gerard Reus het bedrijf van hun ouders J. Reus- Bot overgenomen.

G & K Reus was van oudsher een gemengd bedrijf met als hoofdteelt bloemkool. De ruilverkaveling in 1979 zorgde voor een grote sprong voorwaarts waardoor het bedrijf zijn vervolg kreeg op een blok van 11 Ha groot. Hierop werd een hal met twee woonhuizen gebouwd. Door de verschillende stages in het buitenland zijn Kees en Gerard bekend geraakt met de voortvarende werkwijze in het toen zo vooruitstrevende Stockholm. Dit was de start van de handel en teelt. De gestage groei van de kwekerij en de export monde in 1985 uit tot het bouwen van hal 2. Kees en Gerard zijn hierna ook begonnen met het broeien van tulpen. Toen nog in een cel onder kunstlicht.

In 1992 werd de derde hal bijgebouwd. In deze derde hal kwam tevens een dockshelter om het laden en lossen te versoepelen. Ondertussen groeide de export ook steeds door. Naarmate de tijd verstreek werd de broeierij steeds professioneler en moderner. Dit zorgde voor de keuze om in 1996 om te schakelen tot een totale broeierij. Om dit mogelijk te maken werd er een schuurkas gebouwd. De teelt van de groentes paste niet meer in de visie van de broers en werd daarom in ditzelfde jaar uit het teeltplan gehaald. Deze omschakeling zorgde ervoor dat de jaarplanning met de drie tulpenseizoenen perfect in elkaar paste en dat de cirkel met de tulpen rond was (teelt, export en broeierij).

G & K Reus kwamen in de gelegenheid om de twee bedrijven aan de overkant over te nemen. Dit grote blok land paste in het verlengde van het bestaande land en de hierop bestaande hal is ingericht voor de bewaring van het plantgoed.

De broeierij groeide door en in 2001 werd er een containersysteem aangeschaft om het tulpen broeien efficiënter te maken. Hiervoor werd hal 3 ingericht om als plukhal te gebruiken en zo een constante kwaliteit te garanderen.

De bestaande schuurkas paste niet meer in plannen voor de nieuwbouw. Daarom werd in 2006 besloten om de bestaande schuurkas af te breken om zodoende ruimte te maken voor een groter complex. Het nieuwe complex, bestaande uit een plukhal en een schuurkas, is ingericht met een volautomatische containersysteem voor het interne transport van de bloemen. Tevens zijn de nieuwste technieken op het gebied van waterrecycling ten behoeve van het eb en vloed systeem ingebracht.

Met het aantreden van vier zoons, waarbij Maurice en Robert tot de directie zijn toegetreden is het bedrijf klaar voor de uitdaging van de komende tijd.